Una altra de les propostes atractives per gaudir dels entorns de Sant Cugat és el sender senyalitzat per l’entorn del municipi que també es pot iniciar des de la plaça de l’Església. Una de les opcions és prendre el carrer del Pont fins al carrer de Pau Casals i dirigir-nos cap al camí del Pont. Aquí hi ha un espai, adequat des de l’any 2006, que discorre entorn del torrent del pont i on trobarem diferents espècies vegetals i animals relacionades amb l’indret propi del Torrent.
Sense prendre el camí que ens portaria a la Masia del Pont, hem de continuar el sender del camí de l’Hostal Nou (antic camí Ral), que ens porta per un entorn voltat de vinyes fins que ens trobem que hem de creuar la carretera BV-2428 per a arribar a Puigcigró. Aquí podrem contemplar la creu de Massalliga i és el moment en què hem de decidir si fem la ruta curta o la llarga.
Per la curta ens hem de desviar pel camí de Sant Miquel que ens porta directament cap al cementiri. Des d’allà, només cal trencar a la dreta pel carrer del Pou Comú i tornarem al centre del poble.
Si decidim fer la ruta llarga, hem de continuar el camí de l’Hostal Nou fins a arribar al polígon industrial, que vorejarem uns moments fins a trobar el camí de la Granada a Sant Pere Molanta. Per seguir la passejada, haurem de travessar el Torrent de Sant Cugat i, en aquest entorn característic del Penedès, arribarem fins al camí de Sagols, que ens portarà fins al cementiri. Des d’aquí, només cal seguir el carrer del Pou Comú per tornar al punt d’origen.